Picknicktafels

De robuuste picknicktafels worden gemaakt van duurzaam Douglas hout en zijn voorzien van een stalen onderstel. Een gezellige en speelse tafel om met veel mensen aan te kunnen genieten. Kies tussen drie verschillende lengtes!

Picknicktafels
Show Filters

Enig resultaat

  • Picknicktafel Rudy | Buitentafel | Stalen Poten | Douglas Hout
    975.00 Product bekijken
Show Filters

Enig resultaat

Picknicktafel van Douglas

Op zoek naar een houten picknicktafel? Dan ben je bij BuitenDuurzaam aan het juiste adres! We helpen je graag verder en maken alle tafels op maat en wens van de klant. Onze standaardversie bieden we aan in verschillende afmetingen.

Onze picknicktafel wordt gemaakt van duurzaam Douglas hout. Douglashout is een houtsoort afkomstig van de douglasspar; één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Douglas is de meest bekende houtsoort voor buiten. Het is makkelijk te bewerken en in verhouding met andere houtsoorten goed betaalbaar.

Douglas valt onder de duurzaamheidsklasse 3. Dat houdt in dat het hout zo’n 10 tot 15 jaar meegaat. Het hout staat bekend om zijn mooie warme rode kleur.

Behandeling

Het is goed om te weten is dat het hout op den duur zal gaan vergrijzen. Wanneer je graag de warme kleur langer wil behouden is het verstandig om het hout te behandelen. Voor de kwaliteit van het hout is het niet nodig om het hout te behandelen, dit is puur persoonlijke voorkeur! Wanneer je kiest voor een behandeling bij bestelling voorzien wij het hele meubel van een laagje douglas olie. Dit is een mix tussen naturel en teak om aan te sluiten bij de originele kleur van het douglas hout.

De bovenkant van alle oppervlakten krijgt een tweede laag om nét dat extra beetje bescherming te geven. Door de olie zal het water minder in de tafel trekken, een voordeel van behandelen. Waar je als klant wel mee rekening moet houden is dat je na behandeling dit jaarlijks zal moeten onderhouden, om hetzelfde resultaat te zien. Schuur je tafel licht op en breng een nieuw laagje olie aan. Schaf daarvoor onze behandelingskit van 750ml of 2,5L aan, zo heb je altijd de juiste kleur in huis! Wanneer je graag zelf je tafel wilt behandelen is dit ook een goede optie, de handleiding sturen we altijd mee in de verpakking :)

Tuintafel of picknicktafel? Waarom kiezen voor een picknicktafel?

Twijfel je of een picknicktafel bij je past? Wanneer je op zoek bent naar een complete tuinset zit je met een picknicktafel altijd goed! De banken en het tafelblad zitten aan elkaar vast en vormen een mooi geheel.

Voordelen van een picknicktafel

Lekker knus en een tafel voor jong en oud! Een picknicktafel brengt veel voordelen met zich mee, die zetten we graag voor jou op een rijtje!

  • Stabiliteit. De ijzeren constructie gekoppeld aan het tafelblad en de zittingen zorgt ervoor dat je een super sterke tuinset in de tuin hebt staan!
  • De lage instap zorgt ervoor dat je makkelijk kan aanschuiven. De bank zorgt ervoor dat je meer mensen kwijt kunt aan de tafel wanneer dat nodig is ;)
  • Knus & gezellig om aan te zitten met vrienden of familie. Ideaal want je hebt geen losse stoelen maar alles in één geheel bij elkaar