fbpx
Winkelwagen

Gratis bezorging en montage

Showroom in Hoogeveen

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!*

Behandeling & onderhoud tuinmeubelen

Vergrijzing tegengaan van je tafel of loungeset? Het weer maar ook de tijd heeft invloed op de duurzaamheid van jouw tuinmeubelen. In deze blog lees en leer je meer over hoe je jouw tuinmeubel het beste kan behandelen & onderhouden.

Onderhoud

Hoe kan ik het beste mijn houtproduct onderhouden?

Om jouw tuinmeubel zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om het hout eenmaal per jaar schoon te maken met de Woca Exterieur Cleaner. Het tuinmeubel hoeft hier niet voor behandeld te zijn, ook op een onbehandelde meubel is de cleaner geschikt. De cleaner reinigt het hout, waardoor hout weer schoon wordt.

behandeling
Woca Exterieur Cleaner €25

‘Is het noodzakelijk om mijn houtproduct te behandelen met een lak of olie?’

Dit is een vraag die veel mensen aan ons stellen. Het antwoord is nee, dit ligt aan jouw eigen voorkeur. Douglas hout is een harde houtsoort die rond de 10-15 jaar meegaat onbehandeld. Het behandelen met olie zal dit proces niet heel veel verlengen. De behandeling zal er voor zorgen dat het hout zijn warme natuurlijke kleur langer zal behouden. Wanneer een tuinmeubel onbehandeld buiten staat zal het binnen een jaar vergrijzen. Let op! De olie zorgt er dus niet voor dat jouw tuinmeubel zijn eigen kleur voor altijd behoudt. De olie zorgt ervoor dat dit proces wordt vertraagd. Om te gaan voor het beste resultaat raden wij aan om een behandeling met olie 2x per jaar uit te voeren. Geen behandeling is het meest onderhoudsvriendelijk, dan hoef je alleen maar af en toe de tafel schoon te maken, lekker makkelijk!

behandeling
Tuinmeubel olie behandelkit €29

Tuinmeubel Olie

Om jouw tuinmeubel een zacht en zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven, gebruikt BuitenDuurzaam de eigen samengestelde Tuinmeubel Olie. De olie laat de kleuren echt naar voren komen en ‘trekt’ in het hout. Wanneer een nieuwe onderhoudslaag aangebracht wordt hoeft enkel het hout schoongemaakt te worden met een zeep. Hieronder lees je stap voor stap hoe jij dit zelf kunt doen!

DIY | Zelf de behandeling uitvoeren doe je zo

Het is heel eenvoudig om zelf het douglashout  te behandelen. Om het nog gemakkelijker te maken kan je een kit aanschaffen waar alle benodigdheden inzitten! Je gaat als volgt ter werk:

1. Schuur het blad ligt op met een fijn schuurpapier met korrel 120 of 150

2. Maak het blad schoon met een ontvetter. Tip: gebruik de WoCa Exterior Wood Cleaner voor een grondige reiniging.

3. Breng daarna een laag olie aan met een spons op de bovenkant, onderkant, zijkant en in de naden van het blad.

4. Laat de olie minimaal 2 uur drogen en breng een tweede dekkende laag aan, je zult zien dat er nu veel minder olie in het hout trekt.

5. Boen het blad na 24 uur ligt op met de polijst pad voor een extra slijtvaste laag.

Je tuinmeubel zal nu langer zijn natuurlijke warme douglas kleur behouden!

Tips!

Neem een potje van 750ml wanneer je een tafel van 300cm + bankje wilt behandelen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een loungeset. Voor een kleinere tafel hou je nog wat olie over om de volgende keer een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

Om ervoor te zorgen dat jouw product zo lang mogelijk zijn warme kleur behoudt, raden we aan om elk jaar een nieuw laagje op te brengen. Vergeet niet het hout schoon te maken en licht op te schuren om ervoor te zorgen dat de olie er goed in kan trekken!
PS; wanneer je dit vaker van plan bent te gaan doen, is het slim om de pot van 2,5 liter aan te schaffen. Zo heb je altijd voldoende en hetzelfde product in huis.

Behandeling door Buiten Duurzaam

Je kunt er voor kiezen om de behandeling van de bladen door ons te laten doen voor een meerprijs van €99,- voor de tafels en €49,- voor de bankjes. Wij passen hierbij twee lagen toe in een gecontroleerd proces. Op deze manier is jouw tafel en/of bankje goed beschermd om buiten te plaatsen en er vervolgens lang van te genieten. Dat is pas duurzaam! 😉 

behandeling

Deep Cleaner

Help! Mijn tafel zit onder de vlekken…

Hout is een natuurlijk product wat betekent dat het zal gaan werken. Maar wat als ‘het weer’ of metaalvlekken in jouw tuinmeubel zijn getrokken? Geen zorgen, daar kan wat aan gedaan worden! 

Woca heeft een deep cleaner ontwikkeld voor hardnekkig vuil en hout dat licht is vergrijsd. Met de cleaner kan je jouw hout grondig schoonmaken. Ook ‘het weer’ of metaalaanslag kan met dit krachtige middel worden schoongemaakt.

behandeling
Woca Deep Cleaner €19