fbpx
Winkelwagen

Gratis bezorging en montage

Showroom in Hoogeveen

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!*

Duurzaamheid

BuitenDuurzaam heeft het natuurlijk al in de naam staan: ‘Duurzaam’. Omdat we Duurzaamheid een belangrijk aspect vinden willen we dat op zoveel mogelijk vlakken uitdragen. Hoe we dat doen? Daar lees je meer over op deze pagina.

Trees for All

We vinden het belangrijk om te gaan voor een duurzame toekomst en zijn daarom partner van de stichting ‘Trees for All’. Een hele mooie stichting die zich niet alleen richt op het verbeteren van het klimaat maar ook de focus heeft op optimaliseren van de biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Zo ‘Bouwen we samen aan een duurzaam buitenleven!’

duurzaamheid
duurzaamheid

Materiaalkeuze

Alle producten die in deze webshop worden aangeboden worden zoveel mogelijk gemaakt van duurzame producten zoals hout en staal. We maken gebruik van de duurzame houtsoort Douglas waardoor het product lang meegaat.

 

Productie

Ook in het productieproces gaan wij duurzaam te werk. Door gebruik te maken van machines besparen wij tijd en ontlasten wij de medewerkers.

duurzaamheid
duurzaamheid

Hergebruik materialen | Sociale werkplaats

Overgebleven materiaal wordt hergebruikt voor andere tuinmeubelen of krijgt voor zover mogelijk een goede andere bestemming. Zo heeft een tijdje geleden een sociale werkplaats afvalhout gerecycled tot nieuwe producten! 🙂

Zonnepanelen

Op onze locatie in Dwingeloo zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De energie die wij gebruiken in onze kantoren en in de werkplaats wordt dus grotendeels op een duurzame manier opgewekt.

duurzaamheid
duurzaamheid

Elektrisch vervoer

Onze bussen redden het helaas nog niet met een elektrische accu omdat we de tuinmeubelen door het hele land bezorgen máár prive rijden we elektrisch om toch bij te dragen aan een duurzame toekomst!

Bewuste keuzes

Wanneer wij een nieuw product lanceren, denk aan de Big Green Egg, kijken wij eerst of dit past binnen onze visie: ‘Samen bouwen we aan een duurzaam buitenleven.’ Daarbij kijken we naar de manier waarop producten worden geproduceerd maar vinden we ook de levensduur heel belangrijk.

duurzaamheid