Tafelbank

Een tuinbank geeft gelijk sfeer aan jouw tuin en zorgt ervoor dat er makkelijk een extra persoon kan aanschuiven! Net als alle andere tuinmeubelen worden de bankjes gemaakt van douglas hout. De poten zijn verkrijgbaar in
de vorm U, A, N & X

Tafelbank
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

 • Tuinbank douglas hout
  325.00 Product bekijken
 • Tuinbank Douglas hout
  325.00 Product bekijken
 • Tuinbank Douglas hout
  325.00 Product bekijken
 • Tuinbank douglas hout
  325.00 Product bekijken
 • Picknicktafel Rudy | Buitentafel | Stalen Poten | Douglas Hout
  1,175.00 Product bekijken
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

5 redenen waarom jij moet gaan voor een tuinbank!

Ben jij op zoek naar een tuinset of tuinaccessoire maar vind je het leuk om nét even die andere originele look te creëren? Hieronder hebben wij op een rijtje gezet waardoor een tuinbank een prachtige aanwinst is voor in jouw tuin!

 1. Je kunt er makkelijk meer personen aan kwijt. Door gezellig dicht tegen elkaar aan te schuiven passen er meer mensen op de bank. Stoelen nemen namelijk meer ruimte in beslag.
 2. Flexibel. Wanneer je kiest voor een picknicktafel, wat ook heel mooi is natuurlijk ;), kies je voor een geheel dat lastiger te verplaatsen is. Een tuinbank is makkelijk te verplaatsen en dus flexibel.
 3. Speelse look. Met een bank doorbreek je de ‘normale’ uitstraling van een tuinset met stoelen. Leuk trouwens, je kunt er ook nog voor kiezen om aan één kant een bank te plaatsen en aan de andere kant tuinstoelen voor weer een andere look!
 4. Gastvrije en gemoedelijke omgeving. De open uitstraling van een tuinbank nodigt mensen uit om makkelijk aan te kunnen schuiven.
 5. Veelzijdig. Naast dat je een tuinbank natuurlijk kunt gebruiken voor extra zitplaatsen of als vervanging van stoelen bij een tafel heeft een tuinbank meerdere doeleinden. Zo kun je de bank ook makkelijk op een andere plek in je tuin kwijt om er een gezellig hoekje mee te creeëren. Met een paar bloempotten of andere tuinaccesoires heb je zo een mooie eye catcher in je tuin!

Hoe diep moet een zitbank zijn?

Over het algemeen wordt het aangeraden om voor een zitvlak een diepte van 45-50cm aan te houden. Onze douglas tuinbankjes hebben een diepte van 45cm. Dit is de helft van de normale tafelbreedte, de bank bestaat uit 3 balken wat voldoende zitruimte geeft.

Hoe hoog moet een tuinbank zijn?

Voor een ideale zithoogte wil je gaan voor een minimale hoogte van 40cm. Voor onze tuinbanken hanteren wij een standaard hoogte van 47cm, zodat het ook voor volwassenen een prettige hoogte is.

Soorten onderstellen voor mijn tuinbank

Onze tafelbanken zijn verkrijgbaar met de volgende onderstellen; A, X, U en N poten.

Combineer je tafelbank met een tuintafel voor een complete tuinset!

Met alleen een tuinbank is je tuin natuurlijk nog niet compleet ;) Met ons grote assortiment aan tuintafels zorgen wij ervoor dat jij volledig naar wens een tuinset kunt samenstellen! In onze stel zelf samen combineer jij je favoriete onderstel met bijpassende lengte en eventuele behandeling!