fbpx
Winkelwagen

Gratis bezorging en montage

Showroom in Hoogeveen

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!*

Welke lengte tafel heb ik nodig?


jULI 2023

Welke afmeting Tuintafel?

Hoe groot moet een eettafel zijn? Hoe breed is een standaard eettafel? We helpen je graag om uit te zoeken welke maat het best in jouw tuin en bij jullie situatie pas. Dat ligt natuurlijk aan de grootte van je tuin maar het is ook handig om te weten voor hoeveel personen je een tafel zoekt! In deze blog leggen we je uit waar je rekening mee kunt houden en is een overzicht te zien als hulpmiddel!


Per persoon of per stoel reken je ongeveer 70cm. Het is natuurlijk fijn om ook nog wat beweegruimte te hebben en daarnaast nemen de stoelpoten ook wat ruimte in.
Hieronder zie je een overzicht van het aantal personen met daarbij de aanbevolen lengtes tafel. Als je het nog lastig vindt om een keus te maken kun je gaan voor één van de dikgedrukte maten, die verkopen we het meest 🙂

Overzicht aanbevolen lengtes bij het aantal personen

180cm

200cm

220cm

240cm

260cm

280cm

300cm

320cm

350cm

375cm

400cm

400cm (altijd even contact opnemen om te overleggen of het past)

70cm per stoel

Hoeveel stoelen passen er om een tafel?

buitenduurzaam

Stoelen op de kop van de tafel

In bovenstaand schema hebben we de stoelen die je vaak op de kop van de tafel (het tafeleind) kunt zetten niet meegerekend. Mocht je daar wel een stoel bij willen zetten dan kan je bij een tafel van 200cm 6 stoelen kwijt in plaats van 4. Rondom een tafel van 300cm passen dan 10 stoelen enzovoort!

Maatwerk mogelijk!

Zit jouw maat tafel nou niet tussen het rijtje en ben je op zoek naar maatwerk? Twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen of even te bellen, samen komen we er vast uit!

Tafel verbreden?

Wist je dat er bij een tafel van 300cm vaak wordt gekozen voor een extra balk waardoor de tafel breder wordt? Hoe langer de lengte, hoe smaller de tafel lijkt. Daarom wordt er bij een langere tafel vaak gekozen voor een iets bredere variant zodat de verhoudingen hetzelfde blijven. Een verbreding kost €75,00, deze optie kun je aanvinken bij het samenstellen van je tuintafel.

Extra poot

Hoe langer de tafel hoe meer druk er wordt uitgeoefend op de balken. Om te zorgen dat de tafel stevig blijft monteren we vanaf de 350cm een extra poot in het midden van de tafel. Kies je voor een houten onderstel dan is de poot ook van hout, kies je voor stalen poten dan is de extra poot ook van staal 🙂

buitenduurzaam

Hopelijk heeft deze informatie je weer een stukje verder geholpen bij het maken van een keuze voor je tuintafel en kun je binnenkort heerlijk tafelen met vrienden of familie in de tuin tot in de late avonduurtjes! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog of heb je maatwerk ideeën? Neem dan gerust contact met ons op, we geven graag vrijblijvend advies!