fbpx
Winkelwagen

Gratis bezorging en montage

Showroom in Hoogeveen

Bezorging binnen 1 tot 3 weken!*

Materialen Douglas & Staal


jULI 2023

Materiaal gebruik

Is Douglas hout duurzaam? Waar is Douglas van gemaakt? Hoe lang gaat Douglas mee? Allemaal vragen die in je opkomen wanneer je op zoek bent naar jouw tuinmeubelen. Het antwoord op al deze vragen vind je op deze pagina! Bij BuitenDuurzaam zijn Douglashout en staal namelijk de hoofd materialen die worden gebruikt bij het maken van alle tuinmeubelen. Van een tuintafel, tot loungeset en van een bar tot een buitenkeuken. Al onze producten bestaan uit duurzaam Douglas hout en we vertellen graag waarom! Naast hout en staal vindt je ook andere materialen in onze webshop om je producten compleet te maken. Denk aan kussens en extra materiaal voor de buitenkeuken. Onderaan deze pagina lees je meer over deze materialen!

Kenmerken Douglas
hout

Warme, roodbruine kleur

Douglas hout staat bekend om zijn warme, gezellige kleur.

Duurzaamheidsklasse 3

Blijft 10-15 jaar goed,

Goed geschikt voor buiten

Douglashout is goed geschikt voor buiten gebruik. Door het hars dat Douglas bezit is het hout van nature al extra bestand tegen vocht


Douglas

 Douglashout is een houtsoort afkomstig van de douglasspar; één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Douglas is de meest bekende houtsoort voor buiten. Het is makkelijk te bewerken en in verhouding met andere houtsoorten goed betaalbaar.

Douglas valt onder de duurzaamheidsklasse 3. Dat houdt in dat het hout zo’n 10 tot 15 jaar meegaat. Het hout staat bekend om zijn mooie warme rode kleur. Wat wel goed is om te weten is dat het hout op den duur zal gaan vergrijzen. Wanneer je graag de warme kleur langer wil behouden is het verstandig om het hout te behandelen. Voor de kwaliteit van het hout is het niet nodig om het hout te behandelen, dit is puur persoonlijke voorkeur!

Stalen poten

 Alle stalen poten zijn dubbel gepoedercoat om het staal te beschermen, maar wat houdt dat in? Poedercoaten is een verfproces waarbij met een spuitpistool een poeder wordt aangebracht op het metaal. De coating zorgt voor een beschermende laag tegen krassen en weerinvloeden. De coating is makkelijk te reinigen, beschermt de poot tegen regen, wind en uv-straling. De poedercoating zorgt er dus voor dat de levensduur van de stalen poten wordt verlengd!

douglas & staal
douglas & staal

Keramische tegel

Keramiek is een materiaal dat steeds vaker wordt toegepast in interieurs, tuinen en dus ook bij buitenkeukens.  Voor ons nieuwe assortiment maken we gebruik van een keramische tegel als werkblad. Keramiek is een hard materiaal waardoor er geen vuil in kan trekken, ideaal voor alle verschillende etenswaren! 

De tegel heeft een afmeting van 45×45 cm

Madison Kussens

Om de loungesets compleet te maken kies je natuurlijk voor heerlijk bijpassende kussens! BuitenDuurzaam biedt de zachte loungekussens aan van Madison. Deze donkergrijze kussens zijn gemaakt van ribbon stof en heeft dus een klein werkje in het materiaal.

    Zitkussens: 73cm x 73cm x 8cm
✓    Rugkussens: 73cm x 43cm x 8cm
✓    Ribbon stof

Loungeset-jade-kussenset